Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ефективне використання малими містами власного потенціалу має послужити стимулом для залучення інвесторів. Ігор Райнін

Ефективне використання малими містами власного потенціалу має послужити стимулом для залучення інвесторів. Ігор Райнін

У Харкові розпочався дводенний навчально-консультативний семінар "Малі міста - магніт для інвестора: підвищення інвестиційного потенціалу малих міст України". У заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. 

Ігор Райнін від імені голови ОДА Ігоря Мироновича Балути привітав експертів, представників ділових і наукових кіл та зазначив, що обласною державною адміністрацією приділяється особлива увага питанням підвищення конкурентоспроможності Харківщини і створення сприятливого інвестиційного клімату.

«При реалізації інвестиційних проектів перевага, як правило, віддається великим містам з розгалуженою інфраструктурою, зручним транспортним сполученням, потужним науковим і промисловим потенціалом, сферой послуг, що динамічно розвивається, значним кадровим потенціалом. Звичайно ж, малим містам важко скласти конкуренцію великим міським агломераціям. В умовах непростої соціальної та економічної ситуації, нестачі бюджетних ресурсів для виконання програм розвитку територій, ефективне використання малими містами власного матеріального, трудового потенціалу, а також монофункціональності і вузької спеціалізації виробництва, характерною для них, повинно послужити стимулом для залучення інвесторів. Найважливішим фактором активізації такої роботи може стати розвиток малого і середнього бізнесу вузькопрофільних напрямків різних секторів економіки», - сказав Ігор Райнін.

Віце-губернатор висловив упевненість в тому, що керівництво малих міст зацікавлене у створенні нових робочих місць, модернізації виробничих потужностей, випуску конкурентоспроможної й експортно-орієнтованої продукції. 

«У нинішній ситуації, з урахуванням не так давно створеного механізму організації індустріальних парків, є унікальна перспектива розміщення виробничих потужностей в малих містах Харківщини. Сьогодні керівництвом області розглядаються кілька майданчиків на території регіону для створення умов залучення як іноземних, так і вітчизняних інвесторів», - підкреслив Ігор Райнін.