Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область за показниками від викидів речовин в атмосферне повітря у розрахунку на 1 особу посідає 8 місце серед регіонів України

Харківська область за показниками від викидів речовин в атмосферне повітря у розрахунку на 1 особу посідає 8 місце серед регіонів України

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА Ігор Капусник. За його словами, відповідно до даних держсоцзвітностей, підприємства, які впливають на навколишнє середовище є забруднюючими, звітують з впливу на навколишнє середовище.  

«По викидах забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних та пересувних джерел забруднення атмосферного повітря Харківська область посідає 4 місце. За показником в атмосферне повітря викинуто 319 тис. тон  забруднюючих речовин. 1 місце посідає Донецька область - 1млн. 714 тис. тон, на 2 місці - Дніпропетровська область, а на 3 місці - Кіровоградська область», - повідомив Ігор Капусник.

Також він зазначив, що Харківська область посідає 8 місце за показниками від викидів речовин в атмосферне повітря стаціонарних та пересувних джерел у розрахунку на 1 особу за регіонами України.

«Стаціонарні джерела - це як правило димові труби і ті об’єкти, які розташовані на землі. Це підприємства енергетичної, будівної, промислової сфери та машинобудування. Пересувні - це підприємства і організації, які мають транспортні засоби, здійснюють перевозки і також звітують щодо викидів, які вони здійснюють пересувними засобами. За рік викидається 116 кг забруднюючих речовин на 1 мешканця Харківської області. Поступаємося ми також промислово розвинутим областям: 1 місце посідає Донецька область з показником 390 кг на 1 мешканця», - сказав Ігор Капусник. 

Теги