Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Кобзар очима дітей»

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Кобзар очима дітей»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок»  до Дня захисту дітей відбулося відкриття виставки "Кобзар очима дітей". Кожна робота – це кадри з документального анімаційного фільму «Відлуння душі», створеного учнями дитячої студії пісочної анімації «Перший Промінь».  За словами керівника студії Дар’ї Пушанкіної, наймолодшому художнику - 7 років, а найстаршому – 14. Юні художники-мультиплікатори не тільки зобразили життєвий шлях геніального письменника, а й змогли розкрити художній образ головного героя, показати філософію життя Тараса Шевченка. Цікаво, що 31 травня 2014 року робота харків’ян отримала Гран-прі VІ Міжнародного фестивалю дитячої мультиплікації «СЮРПРИЗ», який відбувався в м.Луганську. 

«Робота над 12-ти хвилинним фільмом тривала 2 місяці. Діти малювали без репетицій. Приходили на заняття, і працювали над кадром. Вони великі молодці, закохані в цю творчість, і свої роботи створюють дуже щиро. До того ж робота над фільмом це не тільки малюнок, це знайомство з великими людьми через літературу, мистецтво, релігію, культуру», - сказала Дар’я Пушанкіна.

Кожен художник-мультиплікатор працював над своїм фрагментом. Дар'я Нєсова над портретом, Ірина Голобородько над тим, як змінювався Т.Г.Шевченко  протягом свого життя. Аріна Федорова і Михайло Зіненко - над пейзажами, де жив і займався творчістю Т. Г.Шевченко. Вероніка Байчи - малювала місця, де він провів частину свого життя: будинок з сестрами і український хутір; Санкт-Петербург, де він навчався в художній академії; місця, де був у засланні.

Довідка.  Харківська студія Дар’ї Пушанкіної «Перший Промінь» стала  родоначальником «Пісочної анімації і графіки» в Україні. Щорічно студія бере участь у Міжнародних, Всеукраїнських та міських фестивалях театру і кіно. Творчі проекти студії «Перший Промінь» займали призові місця на таких фестивалях, як «Молоде телебачення ім. Чубасова», за фільм «Різдво і Воскресіння» - отримали приз «Кращий фільм на духовно - православну тему».  Студія «Перший Промінь», є володарем Гран-прі фестивалю від Української Православної церкви «I Пасхального фестивалю дитячого кіно». Учні студії ставала фіналістами ТВ проектів: «Україна має талант» та «Таланти III тисячоліття».