Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершився перший сезон Дитячої філармонії

Завершився перший сезон Дитячої філармонії

Дитяча філармонія - спільний проект благодійного фонду «Харківські асамблеї» та Обласного навчально-методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, що був започаткований рік тому, підтвердив свою життєздатність. Упродовж року більше 300 учнів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області взяли участь у циклі з п’яти концертів. За оцінкою фахівців багато виступів заслуговує на високу оцінку і практично сягає рівня дорослих виконавців. Завершальний концерт сезону Дитячої філармонії відбувся за участю володарів золотих медалей IV Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант», лауреатів міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів. Два хорових колективи (хор молодших класів Харківської дитячої хорової школи та хор старших класів ДШМ №9 ім. В.І. Сокальського), юні музиканти, вокалісти, читці продемонстрували свої кращі напрацювання.

«Розробляючи програму проекту, ми намагались об’єднати різні види мистецтв, щоб дати дітям можливість глибше познайомитися з ними. І це вдалося! На наших концертах музика вдало поєднувалася з образотворчим мистецтвом, художнім словом, мистецтвом піщаної анімації, мультиплікаційними фільмами та тематичними телепрограмами про творчість Т.Г. Шевченка, створеними самими дітьми. Такий синтез мистецтв сприяє реалізації просвітницької місії проекту, що надзвичайно важливо для дитячої аудиторії», - розповіла директор Благодійного фонду «Харківські асамблеї» Ірина Сухленко.

Організатори вже планують заходи другого сезону Дитячої філармонії. Серед них концерт естрадної музики та класичного джазу, концерти за творами харківських дитячих композиторів та видатного музиканта Карла Черні.