Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині надається безоплатна первинна правова допомога учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей

На Харківщині надається безоплатна первинна правова допомога учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей

У Харківській області надається безоплатна первинна правова допомога учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей, які постраждали у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 рік. Отримати допомогу можна в межах роботи громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги, які діють при Головному управлінні юстиції у Харківській області та територіальних управліннях юстиції м. Харкова.

Безоплатна первинна правова допомога, включає наступні види правових послуг: надання правової інформації, надання консультацій і роз'яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), надання допомоги в забезпечення доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

За інформацією щодо графіку роботи та адресу громадських приймалень можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Головного управління юстиції у Харківській області (http://justic.kh.ua) в рубриці “Безоплатна правова допомога. Безоплатна первинна правова допомога”. 

Окрім того, для зазначених категорій осіб забезпечується першочергове надання вищевказаної допомоги. У разі звернення у неприйомні дні та години, керівники територіальних органів юстиції мають вжити заходів щодо надання вказаної допомоги. Вказаним категоріям осіб державними нотаріальними конторами безоплатно надаватимуться послуги, пов'язані з оформленням спадщини.