Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина прийняла перших переселенців зі Слов’янська

Харківщина прийняла перших переселенців зі Слов’янська

Перші 95 переселенців зі Слов’янська сьогодні трьома автобусами приїхали до Харківської області. Залишити рідне місто їм довелося через загострення ситуації, і у зв’язку із проведенням антитеррористичної операції на Донеччині. Люди спілкуються неохоче, кажуть, що до останнього не хотіли виїжджати, але змушені були це зробити через небезпеку та побоювання за здоров’я та психіку дітей. Розселяти перших переселенців зі Слов’янська будуть в одному із дитячих таборів у Куп’янському районі. Людям пообіцяли притулок до того часу, поки ситуація на Донеччині не стабілізується. У свою чергу, переселенці сподіваються, що повернуться додому вже найближчим часом.

Готові прийняти донеччан і в Ізюмському районі. За словами голови Ізюмської РДА Любові Шамрай, наразі для них підготовлено понад 150 місць.

«В основному, це окремі будинки у селах Ізюмського району. Там є всі необхідні для проживання умови – вода, газ, світло. Ми також готові допомогти і продуктами харчування», - обіцяє Любов Шамрай.

Голова району зазначає, що поки що переміщення людей є внутрішньосімейним – вони переїздять до родичів. Так, днями в одне з сіл Ізюмщини переїхала група переселенців зі Слов’янська у складі одного дорослого і 10 дітей.

«Мама, окрім своїх, привезла дітей своїх друзів, колег і знайомих. Влада району готова допомогти їм всім необхідним. Так, хлопчик-дев’ятикласник складатиме іспити у місцевому навчально-виховному комплексі, а найстаршого – третьокурсника будівельного технікуму - вже влаштували на роботу», - розповіла Любов Шамрай.