Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить четвертий Міжнародний форум «Україна - Європейський союз: новий рівень кооперації»

На Харківщині проходить четвертий Міжнародний форум «Україна - Європейський союз: новий рівень кооперації»

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося відкриття четвертого Міжнародного форуму «Україна - Європейський союз: новий рівень кооперації». У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Людмила Бєлова. 

Ігор Райнін підкреслив, що даний Форум став важливою подією у суспільно -політичному та культурному житті області. Саме він дає можливість ученим, державним службовцям та просто всім зацікавленим у просуванні України шляхом благополуччя і суспільної злагоди, об'єднати власні зусилля і «звірити європейський час».

«У Харківській області стало доброю традицією святкувати День Європи в Україні масштабними подіями державного і суспільного життя. Ми маємо можливість ще раз нагадати про позиції, які досягла наша країна на шляху європейської інтеграції, визначити проблеми, і ще не вирішені питання. Це унікальна можливість обговорити та визначити пріоритети подальшого розвитку України та Харківського регіону. Даний захід за чотири роки перетворився на авторитетний майданчик, де формується громадська думка, де повною мірою зустрічаються громадськість і представники влади в обговоренні актуальних проблем. Звичайно, на обраному шляху до Європейського співтовариства у нас ще багато питань, які чекають рішення. Вирішити існуючі проблеми самотужки або силами владних інститутів, або за ініціативою громадських організацій - досить важко. Однак, сподіваюся, що спільними зусиллями ми подолаємо тимчасові перешкоди і забезпечимо здійснення історичного європейського вибору України, втілення нашої європейської мрії в життя», - сказав Ігор Райнін. 

У рамках Форуму планується проведення пленарного засідання та кількох панельних зустрічей з його учасниками на теми: «Політичні, гуманітарні та державно-управлінські аспекти асоціації України з Європейським союзом» та «Економічні перспективи європейської інтеграції України на сучасному етапі».