Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив «Українську весну» в Познані

Харківський драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив «Українську весну» в Познані

У Познані відбулось відкриття фестивалю культури «Українська весна», який був присвячений новинкам літератури, кіно, живопису, фотографії та іншим видам мистецтва. Фестиваль було відкрито драматичною виставою «Прощай, Юдо…», прем’єра якої відбулася 7 липня 2013 року за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у м. Харкові.  Харківський академічний драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка – єдиний театральний колектив, який представляв мистецтво сцени сучасної України на цьому форумі. Режиссер вистави, Анджей Щитко, виявив неабиякий мистецький хист, його постановка відкрила глядачам деякі сучасні контексти.

Харків’яни тричі демонстрували виставу: 17 і 18 травня з успіхом пройшли покази на сцені Польського театру в Познані, 20 травня виставу зіграли не менш успішно на сцені міста Гнєзно.

Участь у виставі взяли такі актори, як Дмитро Петров, Михайло Терещенко, Богдан Білецький, а також Катерина Матвєєнко, Владлена Святаш, заслужений артист України Сергій Бережко.

Відомий польський письменник Іренеуш Ірединський створив драму «Прощай, Юдо» у 1965 року, та польські рецензенти сприйняли її на хвилі бурхливих політичних подій в Україні.