Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде організовано безпечне проведення ЗНО

На Харківщині буде організовано безпечне проведення ЗНО

«Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області та Державна служба з надзвичайних ситуацій у Харківській області мають провести огляд всіх пунктів тестування та прилеглих до них територій напередодні проведення зовнішнього незалежного оцінювання, щоб уникнути надзвичайних ситуацій в дні проведення тестувань, обстежити приміщення пунктів тестування на предмет відсутності вибухонебезпечних предметів», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський під час наради «Про підготовку до організованого проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання». 

Він зазначив, що Управлінню забезпечення законності та правопорядку, дотримання прав і свобод громадян обласної державної адміністрації спільно з управлінням Державної автомобільної інспекції ГУ МВС України в Харківській області доручено проконтролювати ситуацію на дорогах поблизу пунктів тестування, організувати місця паркування транспортних засобів біля пунктів тестування і в безпосередній близькості від них. Перевірити закріплення працівників правоохоронних органів за пунктами тестування для забезпечення громадського порядку. Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації та Головному управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області доручено перевірити наявність планів дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій у пунктах тестування.

Департамент охорони здоров'я обласної державної адміністрації забезпечить присутність медичних працівників на всіх пунктах тестування. За словами Юрія Георгієвського, всі пункти тестування забезпечені медичними засобами, необхідними для надання першої медичної допомоги.

Пункти тестування організовані в п'яти округах: у містах Харків, Балаклея, Красноград, Куп'янськ, Лозова на базі чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів та 37-ми вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації. Голови районних державних адміністрацій та міські голови будуть контролювати питання роботи транспорту в дні проведення тестування з 8.00 до 11.00. У цей день буде збільшено кількість транспортних засобів на маршрутах від автовокзалів та залізничних вокзалів до пунктів тестування, в тому числі з урахуванням інтересів осіб з обмеженими фізичними можливостями, які беруть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

«Сподіваюся, що зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться організовано, а результати, показані його учасниками, нас порадують», - підсумував Юрій Георгієвський.