Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Недотримання правил поводження з газом та газовими приладами може призвести до трагічних наслідків

Недотримання правил поводження з газом та газовими приладами може призвести до трагічних наслідків

ПАТ «Харківгаз» інформує, що потрібно бути особливо обережним під час користування газовими приладами. У багатьох випадках причинами є порушення Правил користування газовими приладами. Так, приміщення, де встановлені газові прилади повинні постійно провітрюватися. Для запобігання отруєння чадним газом необхідно перед та під час користування газовими приладами перевіряти наявність тяги в димових і вентиляційних каналах. Також забороняється залишати без нагляду працюючі газові прилади, використовувати газові плити для опалення приміщень. Не допускати випадків самовільного втручання в роботу газових мереж та газового обладнання. Експлуатація газових приладів здійснюється за умови справної автоматики безпеки. Не дозволяється застосовувати відкритий вогонь для виявлення витоків газу. Необхідно забезпечити доступ до приміщень з встановленими газовими приладами працівникам газового господарства. В разі відсутності тяги користуватись газовими приладами не дозволяється.

Контакти організацій, які мають дозволи Державної інспекції з гірничого нагляду та промислової безпеки України на перевірку та ремонт димових і вентиляційних каналів можна дізнатись на офіційному веб-сайті ПАТ «Харківгаз».

При виявленні запаху газу потрібно негайно телефонувати за номером «104». Роботи по ліквідації витоку газу виконуються безкоштовно. При необхідності отримання додаткового інформації щодо безпечної експлуатації газового обладнання потрібно звертатись в районні управління газового господарства ПАТ «Харківгаз».