Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підрозділами міліції зафіксовано 11 подій, що мали відношення до виборів, але не вплинули на хід їх підготовки і проведення

Підрозділами міліції зафіксовано 11 подій, що мали відношення до виборів, але не вплинули на хід їх підготовки і проведення

Про це під час прес-конференції за підсумками проведення в Харківській області позачергових виборів Президента України повідомив начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв. За його словами, підрозділами міліції проведена значна робота з забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення виборів. У день виборів відбулося декілька подій, які мали відношення до виборчого процесу або викликали інтерес у зв’язку з напруженістю суспільно-політичної ситуації.

«Декілька подій мали місце за межами проведення виборів. На площі Свободи зібралися громадяни, невдоволені проведенням позачергових виборів Президента. Не всі з цих осіб були налаштовані мирно. У сумці одного громадянина під час перевірки було виявлено 4 димові шашки, патрони, кульки для пневматичної зброї. Також було затримано четверо осіб віком від 14 до 24 років, у яких вилучено: металевий прут, 2 маски, ніж, 2 газових балончики. У Краснокутському районі внаслідок загоряння електропроводки виникла невелика пожежа у будинку, де розташований виборчий штаб Юлії Тимошенко. Аналізуючи всі ці події можна сказати, що вони не вплинули на виборчій процес.

Зараз наше завдання – забезпечити звезення виборчих бюлетенів до окружних виборчих комісій і далі до Центральної виборчої комісії. До цього ми готові, у нас є спецпідрозділи, є мобільні групи для швидкого реагування», - сказав Анатолій Дмитрієв.