Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надійна система взаємодії органів влади і правоохоронців не дасть шансів провокаторам зірвати процес виборів на Харківщині

Надійна система взаємодії органів влади і правоохоронців не дасть шансів провокаторам зірвати процес виборів на Харківщині

Про це під час марафону «Позачергові вибори Президента України - 2014» повідомив в.о.заступника голови ХОДА Іван Варченко. За його словами, виборчий процес у Харківській області відбувається повноцінно. «Спостерігачі фіксують дрібні порушення, проте вони не пов’язані зі спробами зриву виборчого процесу. Силами органів влади, правоохоронної системи області і небайдужих громадян спроби зриву виборів гасяться ще на підходах до виборчих дільниць. Я сподіваюсь, що Харківська область з гідністю витримає день виборів і покаже таку ж стабільну роботу, як і демонструвала її до цього часу. Найголовніше, що кожен громадянин, який живе на Харківщині, матиме можливість зробити вільне волевиявлення», - сказав він.

За словами Івана Варченка у Дергачівському, Краснокутському, Валківському Богодухівському, Золочівському районах відбувається повноцінний процес голосування. Лише у Краснокутському районі на 1 поверху будівлі, де розміщується штаб одного з кандидатів у Президенти, виникла пожежа. Проте її вчасно локалізували, інцидент не вплинув на можливість штабу функціонувати в повному режимі. Тривають слідчі дії.

«Скоріше за все відбулася спроба навмисного перешкоджання виборчому процесу. Я сподіваюся, що протягом кількох годин ми будемо мати інформацію не тільки про причини загоряння, а і хто це зробив. Всі органи і державні служби Харківської області готові забезпечити захист штабів кандидатів та виборчих дільниць. І правоохоронна система, і органи влади, в тому числі, в прикордонних районах з «гарячими» регіонами працюють, і ми сподіваємося до закінчення процесу голосування і до підрахунку голосів ця система не дасть жодних шансів різним провокаторам зірвати процес, навіть на рівні окремих виборчих дільниць», - сказав Іван Варченко.