Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для виходу України з кризи потрібна сильна центральна влада

Для виходу України з кризи потрібна сильна центральна влада

Сьогодні про це в ході відкритої лекції у ХаРІ НАДУ при Президентові України  розповів колишній Віце -прем'єр- міністр і Міністр фінансів Республіки Польща, професор Гжегожа Колодко. За його словами, перший крок для виходу України з кризи - це проведення Президентських виборів. Він відмітив, що майбутньому Президентові України потрібно знати, яку політичну систему він хоче бачити і розуміти, що відбувається в країні та економіці.

«Потрібна сильна центральна влада, яка б розбиралася в економічному питанні. Також необхідно вирішити питання підписання договору з Європейським союзом, поліпшити взаємини з Росією та ЄС. Якщо з економічної точки зору розглядати, потрібно поліпшити податкову систему, щоб зменшити бюджетний дефіцит, необхідно стабілізувати курс гривні. На сьогоднішній день у вас ВНП менше, ніж був у радянський час. У 1989 році в Україні ВНП був у 3 рази більше, ніж у Польщі, а зараз навпаки», - сказав Гжегожа Колодко.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові, в свою чергу зазначив, що Україна повинна сама для себе вирішити якою вона хоче бачити свою країну і розробити відповідну для цього стратегію.

«На останньому засіданні міністрів країн ЄС вперше по закінченню цієї зустрічі міністри були впевнені в тому, що Україні необхідно визначити горизонт членства до Європейського союзу. Потрібно дати таку можливість, тому що договір, який був укладений з Грецією і Туреччиною, не надає жодних перспектив. Як сказав одного разу комісар Європейського союзу з питань розширення Гюнтер Ферхойген, прийшов такий час в 21 столітті , коли окрема країна повинна вирішувати долю своєї країни. Якщо Україна скаже, що ми хочемо рухатися в цьому напрямку, то треба прийняти якесь рішення і стратегію, але щоб не заважали інші», - сказав Ян Гранат.