Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з керівництвом дипломатичних установ Польщі, Германії, Ізраїлю та В'єтнаму

Ігор Балута зустрівся з керівництвом дипломатичних установ Польщі, Германії, Ізраїлю та В'єтнаму

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з керівництвом дипломатичних установ. Зокрема, у заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер, другий Секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові Нелі Шульман, Почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, заступник директора Центру сприяння торгівлі Соціалістичної Республіки В’єтнам в Харкові Нгуєн Тієн Фук. 

Ігор Балута розповів про соціально-економічний розвиток області та суспільно-політичну ситуацію в Харківському регіоні. Голова Харківської ОДА зазначив, що, не зважаючи на труднощі, обумовлені складними відносинами з Російською Федерацією, показники як у промисловості, так і в сільському господарстві дуже добрі.  

«Харківський регіон є досить серйозним промисловим і науковим центром. Наші промислові підприємства приблизно на 40% своїх замовлень пов'язані з Російською Федерацією. Тому зараз для нас є певні складнощі у взаємодії як з державним сектором Російської Федерації, так і з приватним. Але ми намагаємося вирішувати ці питання. 10 з 12 підприємств оборонно-промислового комплексу, які знаходяться на території Харківської області, протягом 2014 - першого кварталу 2015 року будуть завантажені виготовленням бронітехніки, яка піде українській армії. Це серйозне замовлення для нас. Ми вдячні уряду України за те, що вони прислухалися до наших прохань, і розмістили це замовлення на території Харківської області. Це дещо збалансує ту ситуацію, яка у нас є зараз. Тому що дасть нам можливість від 10 до 12% тих замовлень, які раніше були з боку Російської Федерації, тепер робити для своєї країни», - сказав Ігор Балута.

Також на зустрічі були обговорені можливості подальшої співпраці Харківського регіону з державами, чиї представники взяли участь у заході.

Теги