Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область здатна стати майданчиком для поширення ініціатив щодо поліпшення процедури держреєстрації прав оренди землі сільгосппризначення на всю Україну

Харківська область здатна стати майданчиком для поширення ініціатив щодо поліпшення процедури держреєстрації прав оренди землі сільгосппризначення на всю Україну

Сьогодні в облдержадміністрації обговорили актуальні питання державної реєстрації прав оренди земель сільськогосподарського призначення. У нараді взяли участь заступник Міністра юстиції України Ганна Онищенко, голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв, радник голови ХОДА з питань агропромислового комплексу і розвитку Борис Данилів, а також начальники реєстраційних служб районів області та м. Харкова, представники громадськості та аграрного бізнесу.

«Ми до вас приїхали, щоб донести наші ініціативи, які ми хочемо реалізувати. Вже за результатами рішення Парламенту ми їх ухвалемо, тим самим спростимо певні процедури. Нами вже зроблені певні напрацювання. За результатами цього столу ми хочемо вийти на додаткові ініціативи. Просимо вашої допомоги у сприянні й додаткових ініціатив, які, як ви вважаєте, можуть вирішити проблеми. Я знаю, що Харківська область економічно розвинена, з вашого регіону виходить багато приємних і правильних ідей. Ми хочемо зробити Харківщину майданчиком для того, щоб ініціативи поширювати на всю Україну, де з цією проблемою зіткнулися дуже гостро. Зараз ми розуміємо, що ця проблема належним чином не вирішена так, як аграрії її бачать перед собою», - сказав Ігор Алексєєв.

У свою чергу заступник Міністра юстиції Ганна Онищенко додала, що Міністерство готове максимально сприяти у вирішенні проблемних питань.

«Міністр юстиції неодноразово підтверджував, що він буде підтримувати ініціативи в стінах Парламенту. Зараз нами розробляються проекти з внесенням змін до законів, які також будуть доведені до Парламенту. Чи будуть вони прийняті - це вже залежить від Верховної Ради. Але ми маємо велику підтримку в Кабінеті Міністрів і, відповідно, ми готові максимально сприяти у вирішенні тих питань, які накопичуються», - сказала Ганна Онищенко.