Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У квітні Харківська область з розвитку промисловості продемонструвала найвищий результат в Україні

У квітні Харківська область з розвитку промисловості продемонструвала найвищий результат в Україні

Про це під час прес-конференції на тему «Соціально-економічний розвиток Харківської області» заявив перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, вперше за багато років індекс промислової продукції регіону досяг 118,7%. Це при тому, що в Україні всього 8 областей спрацювали з приростом даного показника (в цілому по державі відзначено падіння індексу промислової продукції на рівні 1%). Таким чином, Харківська область за індексом промислової продукції виявилася на першому місці, обійшовши Вінницьку та Львівську, що отримали 2 і 3 місця відповідно. 

У всіх промислових областях України, на жаль, допущено падіння виробництва. Так, зменшення показника зафіксовано у Дніпропетровській на 3,2%, Одеській - 7,1%, Полтавській - 4,2%, Сумській - 2,6%, Запорізькій - 9,2% областях і в місті Київ на 1,5%.

Також, в квітні зафіксовано зростання виробництва в харчовій галузі на 38% та машинобудуванні на 43%. Такі показники, на думку першого заступника голови облдержадміністрації, вдалося отримати тільки завдяки чіткій роботі нової команди на чолі з головою ХОДА Ігорем Балутою.

«Індекс на рівні 119% - вагомий результат, який дозволяє нам з оптимізмом дивитися в майбутнє і стверджувати, що обрані напрямки нашої роботи виявилися вірними», - підкреслив Ігор Райнін.

Він також зазначив, що такий результат дозволить Харківській області за чотири місяці поточного року підвищити індекс промислової продукції до рівня 98% і опинитися у першій десятці серед регіонів України.