Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові завершився фестиваль «Україна в піснях»

У Харкові завершився фестиваль «Україна в піснях»

На Харківщині завершився фестиваль юних вокалістів «Україна в піснях», яке було приурочене до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Захід був ініційований Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів ще на початку 2013-2014 навчального року. Він проводився за сприяння та підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Охочих заявити про себе виявилось немало: було подано майже 200 заявок. Впродовж двох днів конкурсанти демонстрували свою майстерність у жанрах естрадного та академічного співу, змагаючись за звання лауреатів і дипломантів рейтингового обласного конкурсу.

У відповідності з програмними вимогами фестивалю номінанти з академічного співу виконували пісні, романси, арії, українські народні пісні в обробці - твори українських композиторів-класиків та вокальний твір сучасних українських композиторів. Їх колеги, учні класів естрадного співу - українські естрадні пісні та народні пісні в естрадній обробці.

За словами організаторів, розпочати підготовку до фестивалю «Україна в піснях» колективам шкіл естетичного виховання Слобожанщини було запропоновано на минулорічній вересневій нараді.

«На нашу думку, як організаторів, у рік ювілею Т.Г. Шевченка саме до української пісні має бути привернута увага дітей, які опановують мистецтво співу. До того ж така тематика мала стимулювати зацікавленість викладачів до роботи над репертуаром, акцентувати увагу на творчий пошук у частині аранжування народних українських пісень, нового прочитання відомих творів, представлення напрацювань сучасних українських композиторів. Наші сподівання були не марними – про це свідчать результати фестивалю», - говорять організатори.

Авторитетне журі присудило Гран-прі конкурсантам у кожній з номінацій фестивалю. Найвищої нагороди удостоєні Аліса Чиджан, учениця Харківської дитячої школи мистецтв №3 та Анастасія Трубаєва, учениця Харківської школи сучасних театрально-сценічних напрямів. Названо імена 24 лауреатів та 24 дипломантів у різних вікових категоріях http://onmcpk.kh.ua

У наступному році юні вокалісти продемонструють свої нові досягнення на ювілейних V Дельфійських іграх Слобожанщини «Молодість. Надія. Талант», у рамках яких проходитиме конкурс вокальних ансамблів.