Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

188 млн.грн. буде направлено в 2014 році на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій Харківської області

188 млн.грн. буде направлено в 2014 році на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій Харківської області

Сьогодні 540 дітей соціально незахищених категорій Харківської області та м. Харкова вирушили у м.Скадовськ Херсонської області, де на базі КП «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія» вони проведуть першу літню зміну. Більшість із них - учасники дитячих творчих колективів та сольні виконавці, що стали переможцями обласного фестивалю «Весняні дзвіночки», конкурсу Шевченківських читань, переможці інших конкурсів і фестивалів. Про це сьогодні повідомила заступник директора- начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Департаменту молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова.

«Сьогодні виїжджає 540 дітей, це цілий потяг з 10 вагонів, який нам виділила Південна залізниця. Це діти найбільш незахищених соціальних  категорій, переможці предметних олімпіад, спортивних змагань, творчих конкурсів. За весь літній період 2014 року тільки за кошти обласного бюджету буде оздоровлено близько 3 тисяч дітей, торік було 2 300. Але у нас є ще місцевий бюджет, кошти Фонду соціального страхування, районні бюджети. Всього планується виділити на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій шкільного віку Харківської області 188 млн.грн.», - сказала Лариса Козлова.

Вона також зазначила, що в 2014 році з обласного бюджету на придбання путівок виділено 7 млн.200 тис. грн, що на 1 млн. грн. більше, ніж торік. На сьогоднішній день вже придбано 1700 путівок на суму 5 млн. грн.