Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Господарем в країні має бути людина, а не чиновник і не Президент

Господарем в країні має бути людина, а не чиновник і не Президент

Про це сьогодні заявив Віце-прем'єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман в ході Другого всеукраїнського круглого столу національної єдності, який відбувся у Харкові. На його думку, головна проблема полягає у тому, що саме діюча система влади породила корупцію, шалений тиск на громадянське суспільство і повне нехтування думкою людей. І головне завдання нинішнього уряду - передати владу вниз, в громади.

«Ми повинні прагнути до тих країн, в яких високий рівень життя. Побудувати у себе таку систему, в якій головною буде людина, а не чиновник. Не унітарна країна, а неефективна влада, брудна політика призвели до того, що в нашій країні сьогодні стільки бідних людей. Це те, що нам потрібно поміняти саме на системному рівні. Відповідальність за це лежить і на Уряді, і на політичних партіях, народних депутатах, щоб знайти 300 голосів, і проголосувати. У нас немає іншого варіанту. Господарем в країні має бути людина, а не чиновник, не Президент», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні Уряд пропонує провести повну децентралізацію влади за прикладом європейських країн, які вже довели ефективність такої системи.

«Ми хочемо передати повноваження в міста, села, селища - туди, де живуть люди. Вони самі повинні приймати рішення, повинні мати гроші, щоб змінювати своє життя на краще, щоб кожна громада була повноцінною. Але чомусь хтось говорить, що ми повинні передати владу на рівень області. Ми хочемо передати владу на самий низ, а нам кажуть ні, ми повинні знайти якийсь середній варіант. Цей середній варіант не буде ефективний, він завжди буде ущемляти інтереси пересічного громадянина. Те що пропонуємо ми, цього не допустить», - вважає Віце-прем'єр-міністр.