Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису «Чорне та біле»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка живопису «Чорне та біле»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття персональної виставки живопису «Чорне і біле» художниці Валентини Олемпіюк-Вінникової. В експозиції представлена 51 картина на яких зображені пейзажі, натюрморти. Свої картини вона малює маслом. Дуже тонка нитка філософії проглядається в роботах молодої художниці.

Також для творчості Валентини характерні моменти монументалізації образів і пейзажів, додання їм рис рухливості, формальні акценти кольори створюють відчуття «килимового» площинної поверхні картини, наповненої своєрідними «знаками» фігур, представлених, як правило, в повний зріст.

За словами директора галереї Алли Суфранової, назва виставки художниці пов'язана з життям людини і його духовністю.

«У житті кожної людини існують як чорні, так і білі смуги. У Валентини теж в житті були такі смуги: чорна була пов'язана з її самотністю, а біла - із створенням щасливої родини. Зараз у неї є чоловік і діти», - розповіла Алла Суфранова.

Виставка триватиме до 30 травня 2014 року.

Довідка. Валентина Олемпіюк - Віннікова народилася 9 грудня 1979 в м. Макіївка Донецької області.

Закінчила Донецьке художнє училище. У 1999 р. вступила до Харківського Художньо -промислового інституту, відділення «станковий живопис» (творча майстерня В.Н. Чауса, В.Л. Ганоцького). У 2005 р. з відзнакою закінчила ХДАДМ.

З 2006 р. член Харківської організації Національної спілки художників України. Викладач малюнку та живопису в Харківському коледжі текстилю та дизайну.

Учасниця обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставок. Роботи знаходяться в державних і приватних колекціях України, Росії, Білорусі, Китаю.