Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові юні конкурсанти виконують російську класичну музику

У Харкові юні конкурсанти виконують російську класичну музику

З 13 по 18 травня в Харкові триває 14-й Міжнародний молодіжний фестиваль російської класичної та сучасної музики «Ландыш», присвячений 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. Його організаторами виступили Російське національно-культурне товариство Харківської області, Дитяча музична школа № 13 ім. М.Коляди за підтримки Департаменту масових комунікацій ХОДА. У фестивалі взяли участь понад 280 юних музикантів - учнів початкових спеціалізованих навчальних закладів мистецтв та шкіл естетичного виховання у віці від 6 до 16 років включно.

У програмі фестивалю огляди виконавців на струнно- смичкових, духових, ударних і народних інструментах. Солісти та ансамблі виконають по 2 твори російських композиторів: одне віртуозне, інше - кантиленного характеру.

Також в рамках фестивалю відбудеться конкурс піаністів-солістів, які виконають 3 твори російських композиторів. Учасники - солісти молодшої та середньої груп обов'язково виконають твір П. Чайковського, учасники - солісти старшої групи - п'єсу С. Рахманінова або А. Скрябіна.

Урочисте закриття та гала-концерт лауреатів фестивалю «Ландыш» відбудеться 18 травня в залі музичної школи № 9 ім. Сокальського.