Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині закінчується підготовка до позачергових виборів Президента

На Харківщині закінчується підготовка до позачергових виборів Президента

Сьогодні в облдержадміністрації під головуванням губернатора Ігоря Балути відбулася робоча нарада, присвячена підготовці до проведення виборів Президента України. У ній також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови Юрій Георгіївський, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, керівники обласних управлінь Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, представники виборчих штабів кандидатів у Президенти, особи, відповідальні за організацію виборчого процесу в області. На нараді велика увага приділялася питанням забезпечення безпеки процесу голосування, охорони виборчих дільниць, доставки бюлетенів.

З метою забезпечення належного виконання на території Харківської області Закону України «Про вибори Президента України», 9 квітня була створена обласна робоча група з координації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям у реалізації ними своїх повноважень у період підготовки та проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. Очолює комісію віце-губернатор Юрій Георгієвський.

У ході наради він зазначив, що на території Харківської області створені 14 територіальних виборчих округів (7 - у м.Харкові, 7- на території області). В округах створені 1689 звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі і 1 спеціальна виборча дільниця на тимчасовій основі. Сформовано необхідна кількість окружних і дільничних виборчих комісій. Загальна кількість виборців в області - 2 149 979 осіб.

«На сьогоднішній день вже можна практично підвести підсумки роботи обласної робочої групи. Зокрема, проведені обстеження приміщень виборчих дільниць та встановлено, що стан більшості з них відповідає нормативам, встановленим чинним законодавством. Крім того, відпрацьовано механізм забезпечення конституційного права на участь у виборах громадян України, які виїхали з території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і прибули на територію Харківської області для тимчасового або постійного проживання», - зазначив Георгієвський.

Центральною виборчою комісією 15 травня 2014 року обласній державній адміністрації передано 77 малих виборчих скриньок, які, поряд з великими урнами, будуть передані на виборчі дільниці після 21 травня.

Районними державними адміністраціями та виконавчими органами міських рад міст обласного значення також проводиться робота щодо забезпечення голосування громадян з обмеженими фізичними можливостями.

На 15.05.2014 року пандуси встановлені на 827 дільницях. На
інших ділянках йде робота з виготовлення та оренди переносних пандусів. У разі неможливості встановлення пандуса планується організувати роботу волонтерів, які будуть допомагати інвалідам, дістатися до місця проведення голосування. В інших випадках будуть вирішуватися питання щодо забезпечення умов для проведення голосування за місцем проживання виборця. На 1689 виборчих дільницях планується встановити 1617 кабін для таємного голосування для громадян з обмеженими фізичними можливостями, з них на 1541 ділянці це питання вирішено.