Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області продовжується підготовка до літньої оздоровчої кампанії 2014 року

В області продовжується підготовка до літньої оздоровчої кампанії 2014 року

Заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський під час робочої поїздки до Куп’янського району відвідав дитячий оздоровчий табір «Сосновий» Куп’янського району та перевірив стан його підготовки до оздоровчої кампанії. «На даний час тривають роботи з підготовки спальних корпусів та харчоблоку, благоустроу території та встановлення протипожежної сигналізації. Потребує вирішення питання ремонту покрівлі в одному зі спальних корпусів. Кошти на рахунку табору є, однак виникають проблеми з проплатою коштів через Держказначейство», - відмітив голова Куп’янської РДА Микола Ситник.

Заступник керівника області взяв питання на особистий контроль та пообіцяв допомогти його вирішити.

Довідка. Протягом літніх канікул 819 закладів оздоровлення та відпочинку приймуть біля 150 тис. дітей шкільного віку.
На сьогоднішній день йде активна підготовка 768 пришкільних таборів з денним перебуванням, які почнуть свою роботу вже з 2 червня. До 25 травня заклади проходять ретельну перевірку відповідними службами та отримують Акти прийомки.
Крім того, протягом червня відкриються ще 33 стаціонарні заклади оздоровлення, у т.ч. 4 санаторного типу.
Слід зазначити, що в цьому році один приватний заклад («Полет» ВАТ «Південкабель») та два комунальні («Прометей» і «Ластівка», які перебувають у сфері управління Департаменту науки і освіти ХОДА) із-за фінансового скрутного становища не зможуть розпочати своєчасно свою роботу.
Для збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, їх ефективного використання сьогодні розглядається питання передачі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Прометей» КЗ «Куп’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату» Харківської обласної ради до комунальної власності територіальної громади м. Куп’янськ.