Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства пройшов у Харківському районі

Виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства пройшов у Харківському районі

Як сказав, відкриваючи семінар, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, малий і середній бізнес, як ніколи, потребують державної підтримки. «Про це завжди багато говорили, але досі мало що робилося, щоб реально вплинути на ситуацію. Водночас, на сьогоднішній день існує ряд законодавчо відрегульованих механізмів підтримки бізнесу з боку держави. І ці механізми абсолютно робочі», - зазначив Райнін.

Перший заступник губернатора зазначив, що, на жаль, останнім часом Харківська область не користувалася повною мірою засобами, передбаченими державним бюджетом, для підтримки інвестиційних проектів бізнесу регіону. 

«Харківська область - єдиний регіон України, який в 2013 році ані копійки не отримав за програмою державних гарантій», - сказав Ігор Райнін.

Однак сьогодні обласна влада готова надавати підтримку підприємцям. «Ваш бізнес - це реальне забезпечення податками і зборами бюджетів усіх рівнів та завдання органів державної влади - забезпечити умови для розвитку кожного підприємства», - підкреслив Райнін.

За його словами, наради з підтримки інвестпроектів і впровадження механізмів державно-приватного партнерства планується провести у всіх районах області. Організатором семінарів виступає Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА.

У свою чергу голова Харківської райдержадміністрації Юрій Шпарага запевнив представників обласної влади в тому, що Харківський район повністю готовий виконувати поставлені завдання.

«Наш район прекрасно забезпечений кадрами, як науковими, так і тими, хто сьогодні працює в підприємницьких структурах та державному секторі», - підкреслив Юрій Шпарага.