Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкриється виставка живопису «Чорне та біле»

У галереї «Бузок» відкриється виставка живопису «Чорне та біле»

 16 травня в 17:00 в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбудеться відкриття персональної виставки живопису «Чорне і біле» художниці Валентини Олемпіюк-Вінникової. Творчість молодої художниці є досить різноманітною. В експозиції будуть представлені сюжетно-тематичні картини, пейзажі, натюрморти. Всі картини відзначені пошуком свого власного «Я», і цей процес триває, з того часу, як вона вперше усвідомила себе творчою особистістю.

За словами організаторів, для творчості Валентини характерні моменти монументалізації образів і пейзажів, що складається в доданні їм рис рухливості і пошуку коштів осучаснення форми: декоратівізація площині, формальні акценти кольору, що створює відчуття «килимового», площинної поверхні картини, наповненої своєрідними «знаками» фігур, представлених, як правило, в повний зріст.

Довідка. Валентина Олемпіюк - Віннікова народилася 9 грудня 1979 в м. Макіївка Донецької області.
Закінчила Донецьке художнє училище. У 1999 р. вступила до Харківського Художньо -промислового інституту, відділення «станковий живопис» (творча майстерня В.Н. Чауса, В.Л. Ганоцького). У 2005 р. з відзнакою закінчила ХДАДМ.

З 2006 р. член Харківської організації Національної спілки художників України. Викладач малюнку та живопису в Харківському коледжі текстилю та дизайну.
Учасниця обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставок. Роботи знаходяться в державних і приватних колекціях України, Росії, Білорусі, Китаю.