Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область має гарні перспективи врожаю

Харківська область має гарні перспективи врожаю

Про це заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін під час програми «Віддзеркалення» на телеканалі АТН. Він висловив подяку аграріям області за успішне проведення посівної кампанії. Ігор Райнін зазначив, що на даний момент повністю завершено посів ранніх зернових і зернобобових культур, цукрових буряків. За його словами, площа посіву цукрових буряків розширена на 67%, завдяки чому в цьому році вдасться завантажити 5 цукрових заводів, замість трьох, які працювали минулого року.

Цукрові заводи працюватимуть в Краснокутському, Коломацькому, Богодухівському, Вовчанському, Балаклійському районах. До 15 травня планується закінчити посів такої важливої для області культури, як кукурудза. Також аграрії приступили до посіву сої, гречки, проса.

«Що стосується урожаю, то ми бачимо хороші перспективи, оскільки посівна проведена грамотно, за всіма нормами і вчасно. Якщо не буде «перекосів» з погодними умовами, то по зерновому клину близько 4 млн. тонн зберемо. З них, за нашими прогнозами, озимої пшениці - 1,7 млн. тонн, ярових культур - 2,3 млн. тонн. Планований урожай цукрових буряків - 650 тис. тонн», - підкреслив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Теги