Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулося засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад - запорука ефективної держави»

На Харківщині відбулося засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад - запорука ефективної держави»

Сьогодні, 13 травня в ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулося засідання круглого столу «Розвиток територіальних громад - запорука ефективної держави». У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, а також керівники органів місцевого самоврядування, обласних та місцевих державних адміністрацій Харківської, Сумської і Луганської областей, незалежні експерти в сфері місцевого самоврядування, науковці вищих навчальних закладів і науково-дослідних установ Північно-Східного регіону України, представники громадських та міжнародних організацій.

Метою круглого столу стало залучення управлінської, наукової, експертної, суспільної еліти Північно-Східного регіону в професійне обговорення проблем розвитку територіальних громад та реформування інституту місцевого самоврядування в Україні. Під час засідання фахівці обговорили питання зміцнення інституційного потенціалу та активізації соціальної мобілізації територіальних громад, а також затвердження фінансової самостійності та економічної самодостатності територіальних громад.

«Я розцінюю сьогоднішню конференцію, як дуже важливу подію в плані обговорення тих пропозицій, які виносяться в рамках Конституційної реформи. На сьогодні дуже важливий діалог між громадськістю, фахівцями, представницькою та виконавчою владою. Урядом України було ініційовано проведення Конституційної реформи в Україні. Це, безумовно, самий осяжний механізм зміни системи державного управління в країні, але і самий відповідальний, складний, що вимагає задоволення різних точок зору з метою об'єднання країни, позицій, людей», - сказав Ігор Райнін.