Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з ветеранами Печенізького району

Ігор Балута зустрівся з ветеранами Печенізького району

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з ветеранами Печенізького району. Як розповів голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров, вшанування ветеранів в ці дні - традиція. "Перше, що хочу сказати, що ми своїми ветеранами пишаємося. Це наша опора та підтримка. Віддати їм шану - наш обов'язок. Ми постійно спілкуємося, чим можемо, завжди допомагаємо", - зазначив голова РДА. 

Марія Теслюк з Печеніг в роки війни працювала санінструктором в 242-й танковій бригаді. Має бойові ордени - орден Червоної зірки, орден Великої Вітчизняної війни, орден Червоного прапора. Каже, що довелося багато чого пережити за роки війни. Але сьогодні Марія Михайлівна рада, що її не забувають і вдячна за увагу. Ветеран Василь Кривошей вважає, що головне - прожив своє життя не даремно, а своє довголіття пояснює відсутністю шкідливих звичок.

Ветеран Іван Шматько із Мартового розповів Ігорю Балуті, що зберігати бадьорість духу йому допомагає улюблена справа. Іван Якович все робить своїми руками - має власну майстерню, де разом з сином виточує деталі на прохання односельців. Ветеран має безліч власних винаходів - наприклад, сконструював і зібрав власними руками трактор з причепом. У роки Великої Вітчизняної війни Іван Шматько займався розмінуванням населених пунктів, серед яких Печеніги і Мартове. Іван Якович знешкодив сам понад 100 мін.

Ігор Балута, в свою чергу, подякував ветеранам за їхній подвиг, привітав з Днем Перемоги, побажав здоров'я, довголіття та вручив цінні подарунки.