Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно завантажувати українські підприємства державними замовленнями

Необхідно завантажувати українські підприємства державними замовленнями

Про це сьогодні в ході виїзного засідання Уряду розповів Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Він зазначив, що вже отриманий перший транш від МВФ, гроші вже зараховані на рахунки Міністерства фінансів, Центрального банку. Також Прем’єр-міністр підкреслив, що необхідно завантажувати українські підприємства державними замовленнями. 

«Наша єдність, професійність, робота і боротьба повинні дати результати на політичному, економічному, безпековому фронті. Тому в рамках економічних питань мене турбує яким чином завантажити наші підприємства. Наприклад завод імені Малишева, який виготовляє те, що сьогодні потрібно українській армії, повинен отримувати державні замовлення, а також низка заводів Східної України, які можуть дати серозний поштовх для розвитку залізниці та транспортних мереж. Там повинні почути чітку відповідь від Уряду, що саме ми будемо замовляти в цьому році, скільки ми будемо давати грошей для того, щоб люди мали роботу і для того, щоб люди мали зарплату, а країна мала податки», - сказав Арсеній Яценюк.

В ході засідання було вирішено провести зустріч Міністра економіки з керівництвом заводу імені Малишева і подати до Кабінету Міністрів чітку пропозицію спільно з Міністерством оборони з приводу державного замовлення на поточний рік.

Глава Уряду також нагадав, що у Державному бюджеті передбачено 25 млрд. грн. державних гарантій.

«Ці державні гарантії повинні бути видані безпосередньо на промисловість. Половина з цих коштів може бути направлена Укрзалізниці, щоб ми в цьому році купили рухомий склад», - сказав Арсеній Яценюк, зазначивши, що пасажирські тепловози вже виготовляють на Крюківському вагонобудівному заводі.