Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суспільно-політична ситуація в Харківській області залишається складною, проте економічно стабільною. Ігор Балута

Суспільно-політична ситуація в Харківській області залишається складною, проте економічно стабільною. Ігор Балута

Про це в ході виїзного засідання Уряду під керівництвом Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. За його словами, Харків є центром суспільного протистояння, основні події тут розгорталися у березні та на початку квітня поточного року. «Виступи проросійських екстремістів супроводжувалися зухвалими порушеннями чинного законодавства, захопленням адміністративних будівель, погрожуванням та побиттям мирних мешканців. Певну розгубленість та безпорадність, що мали місце в правоохоронних органах після революції гідності вдалося опанувати. На сьогодні нове керівництво обласної міліції контролює ситуацію», - сказав голова ХОДА.

Також він зазначив, що завдяки скоординованим діям обласної державної адміністрації, центральних органів влади, міліції, Служби безпеки та прокуратури ситуацію вдалось стабілізувати.

«Органи правопорядку виявили та затримали найбільш активних організаторів безладів на вулицях міста, очільників проросійських груп. Всього затримано 180 осіб. Завдяки цьому вдалося знизити напругу, максимально скоротити чисельність проросійських актів в Харкові. Але за оперативними даними існує загроза проникнення диверсійних груп із-за меж регіону. Для протидії нами зведено 24 великих блок-пости на кордоні з Донецькою та Луганською областями. Всю роботу адміністрація проводить спільно з Обласним управлінням внутрішніх справ, Службою безпеки та громадськими формуваннями самооборони», - сказав Ігор Балута.

За його словами, в ході підготовки до проведення в області позачергових виборів Президента України сформовано понад 14 виборчих комісій. Проводяться всі необхідні заходи для недопущення дестабілізації ситуації під час святкування Дня Перемоги. Незважаючи на напружену політичну ситуацію, економічне становище Харківської області є повністю керованим.
До зведеного бюджету області за 4 місяці поточного року надійшло 4 млрд. 159 млн. грн., що на 10% (на 363 млн. грн.) більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.