Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щотижня в районах області проводять семінари з залучення інвестицій та надання державної підтримки товаровиробникам

Щотижня в районах області проводять семінари з залучення інвестицій та надання державної підтримки товаровиробникам

Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко. За його словами, у Харківській області проводиться робота щодо залучення інвестицій у регіон та надання державної підтримки малому, середньому та великому бізнесу.

«У нас є закон про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях з метою створення нових робочих місць. Це є відповідна преференція з боку держави по Митному та Податковому кодексу. По Податковому кодексу нульова ставка податку на прибуток на сьогодні визначена 19%. Це вивільнені кошти, вони будуть перш за все направлені на модернізацію свого виробництва. По Митному кодексу це безмитне ввезення в Україну нового обладнання та комплектуючих матеріалів для виробництва. Це цікавий та чудовий механізм для отримання відповідних пільг не тільки для іноземних інвесторів, а в першу чергу для вітчизняних інвесторів», – розповів Віктор Коваленко.

Він також зазначив, що держава надає підтримку виробникам у вигляді державних гарантій.

«На сьогодні згідно Бюджетного і Господарського кодексам, таку підтримку отримають підприємства державного сектора економіки. Ми висловили свою позицію Міністру розвитку та торгівлі України Павлу Шереметі, щоб було розглянуте питання щодо надання державних гарантій для сектору приватного бізнесу, який направлений на модернізацію економіки України. Там будуть визначені відповідні пріоритети для того, щоб наша економіка миттєво направила ці можливості на модернізацію, придбання нового обладнання і випуску конкурентоспроможної продукції. На сьогодні головне завдання Харківської обласної державної адміністрації - донести цю інформацію до ділових кіл, тому щотижня в районах області будуть проводитися семінари для виробників», - сказав Віктор Коваленко.