Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства Харківщини отримають змогу поставляти продукцію у країни Африки та Центральної Азії

Підприємства Харківщини отримають змогу поставляти продукцію у країни Африки та Центральної Азії

Про це сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів директор Департаменту економіки и міжнародних відносин Харківської облдержадминістрації Віктор Коваленко. Сьогодні малий і середній бізнес має переорієнтуватися на європейські ринки. Тим більше, що Європейський союз зробив для цього великий крок - знизив митний збір на 95%. А це величезний ринок, вдвічі більший ніж у РФ, але у цьому питанні є і складності, що пов’язані з відповідними стандартами і вимогами, що існують в Європі.  Він також зазначив, що українському великому бізнесу потрібно зробити великі кроки, пов’язані з модернізацією економіки, тобто - обладнання станків, які будуть випускати конкурентоспроможну продукцію на європейські ринки.

 «Ми чомусь постійно говоримо про великі підприємства такі, як завод ім. Малишева або ХТЗ, які мають відповідні контракти у Російській Федерації. Я вчора зустрічався з керівником Вовчанського агрегатного заводу, як працювали так і працюють, як поставляли так и поставляють», - сказав він.

Також Віктор Коваленко зазначив, що за допомогою європейських партнерів підприємства Харківської області мають змогу поставляти продукцію у такі країни як Африка, Центральна Азія, а також - Латиноамериканські країни, у яких європейські країни мають свої центри, або торговельні будинки. Але, безумовно, за словами Віктора Коваленко, головними партнерами України залишаються країни СНД, такі як Казахстан, Туркменія, Білорусія, Таджикистан ті інші.