Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області

Звернення Ігоря Балути до мешканців Харківської області

Наближається велика для кожного з нас дата, воістину «свято зі сльозами на очах» - День Перемоги! Шановні ветерани! Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний Ваш подвиг в найжорстокішій війні. Майбутні покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за мужність, героїзм, самопожертву, силу духу, яку Ви проявили в боях за рідний край. З глибокою повагою і скорботою згадуємо тих, чиї життя забрала війна, висловлюємо безмежну вдячність тим, хто на своїх плечах виніс тягар важкого випробування.

Щиро бажаю Вам, дорогі ветерани, міцного здоров'я, довгих років щасливого життя, і нехай кожен Ваш день буде сповнений оптимізмом і бадьорістю духу.

На жаль, обставини складаються так, що цього року вперше з моменту офіційного святкування 9 Травня ми змушені відмовитися від проведення масових заходів у центрі міста та окремих районах області.

Це рішення далося нам нелегко і з болем у серці, оскільки до сьогоднішнього ранку ми проводили все необхідне для гідного святкування Дня Перемоги. На жаль, відомості, які ми маємо, свідчать про спроби деструктивних сил, в тому числі і зарубіжних, зазіхнути на честь, гідність, здоров'я і саме життя учасників святкових заходів.

Я звертаюся до тих, чиї батьки, діди, прадіди живі і живуть у нас в місті та області. Як завжди, в День Перемоги вони хочуть надіти свої бойові нагороди, парадну форму і вийти на наші вулиці - і це було б правильно.

Але - нехай доблесні ветерани залишаться вдома в цей неспокійний і небезпечний час. Нехай будуть оточені турботою і любов'ю близьких. Хай діти й онуки зроблять для них те, що ветерани зробили для дітей та онуків, зберігши їм життя.

Зараз всім важко, на вулицях зіткнення, жорстокість і провокації. І немає більш страшної і підлої провокації, ніж підняти руку на учасника Великої Вітчизняної війни.
Звертаюся до вас, дорогі друзі-харків'яни, з розумінням поставтеся до нашого прохання залишитися вдома і в сімейному колі відзначити наше велике свято великої Перемоги.

З Днем Перемоги!