Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе

Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе

Сьогодні голова облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе та аташе з питань оборони першого рангу Зігмундсом Балодисом. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, радник голови ХОДА з економічних питань Марина Єпішина. Під час зустрічі мова йшла про соціально-політичну та економічну ситуацію в регіоні, про заходи, що вживаються для збереження в ньому миру і спокою, можливі шляхи співробітництва.

«Близько 40% наших підприємств мали довгострокові відносини з Російською Федерацією. Якщо, в цілому, ситуація по Харківській області була стабільна по заробітній платі, то зараз затримки розрахунків з боку російських партнерів за вже проведені поставки продукції призвели до збільшення заборгованості на 40 млн. грн. Російські партнери обіцяють вирішити це питання в другій половині травня»,- зазначив голова ХОДА Ігор Балута.

За словами його першого заступника Ігоря Райніна, незважаючи на напружену політичну ситуацію в країні, на серйозні проблеми з промисловим комплексом Харківської області, в регіоні зберігається економічна стабільність.

«У нас є зростання обсягів валової продукції у сільському господарстві, позитивна динаміка у сфері тваринництва. Якщо торік працювало 3 цукрових заводи, то цього року ми плануємо запустити п'ять із шести заводів області. З вини російської сторони темпи промислового виробництва склали 97%. Це вище ніж у середньому по Україні, але ми продовжуємо працювати над тим, щоб розширити і відновити промислову базу регіону, хоча в таких політичних умовах робити це вкрай складно», - сказав він.

Посол Латвійської Республіки також виявила зацікавленість питаннями інформаційної політики, співробітництва із ЗМІ та розвитку гуманітарної сфери. Обидві сторони відзначили можливість поглиблення співробітництва, в першу чергу, в сфері науки і освіти, оскільки 7 харківських вузів вже мають партнерські відносини з латвійськими колегами.