Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну

У Харкові відбувся фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну

Сьогодні в центрі культури Київського району відбувся 10-й Харківський відкритий молодіжний фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну «Перемога». Почесними гостями свята стали голова Харківської міської організації ветеранів України полковник Микола Касьяненко, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін, голова правління російського національного культурного товариства Харківської області Михайло Годунов.  У фестивалі взяли участь близько 450 школярів Харкова та Харківської області.

Микола Касьяненко привітав усіх присутніх з наступаючим святом і підкреслив, що дуже радий бути присутнім на фестивалі.
«Я завжди з великим трепетом чекаю цих свят і завжди радий побачити ваші виступи. У ці святкові дні ми разом з вами згадуємо про те, що знищили коричневу чуму, допомогли Європі, захистили свою Батьківщину. І ми раді, що ви пам'ятаєте про нашу велику перемогу, пам'ятаєте про ветеранській подвиг, про те, що найголовніше для всіх нас - мирне небо над головою», - сказав Микола Касьяненко. Консул-радник Генерального консульства Російської Федерації в Харкові Віктор Мокін подякував організаторам фестивалю за запрошення на свято.
«Дуже приємно, що в Харкові не забувають тих людей, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, захищаючи нашу землю від загарбників. Всіх нас об'єднує наше минуле, наша перемога, яку завоювали наші ветерани, наші герої», - сказав Віктор Мокін.
 Он також розповів, що цього року в параді Перемоги, який пройде в Москві на Червоній площі візьме участь делегація Харківської області і зачитав вітальну адресу Генерального консула РФ у Харкові Сергія Семенова.
«Шановні учасники фестивалю, дорогі ветерани! Молодіжний фестиваль пісень про Велику Вітчизняну війну «Перемога» вже 10 раз демонструє інтерес сучасної молоді до подвигу старшого покоління у Великій Вітчизняній війні. Особливо важливо щоб молоді люди, яким належить будувати майбутнє, поважали і знали історію, традиції, істинні і духовні цінності свого народу. Мирного неба, щастя і процвітання вам, молоді друзі, низький уклін ветеранам, дітям війни і побажання міцного здоров'я та довголіття» - йшлося у вітальному адресі.

Теги