Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулися Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе

У Харкові відбулися Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе

Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе на призи газети «Вечірній Харків» були присвячені 69-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. У них взяли участь 117 спортсменів з Харкова, Куп’янська, Золочева, Дніпропетровська, Сум, Молдови. Гонки відбулися в декількох вікових категоріях, починаючи з зовсім юних 2004 року народження та молодше, і закінчуючи ветеранами, найстаршому з яких виповнилося 72 роки.

За підсумками турніру майже усі призові місця дісталися харків’янам. В змаганнях серед юнаків втрутилися в боротьбу за медалі також вдалося куп’янським велогонщикам, які в груповій кільцевій гонці в віковій категорії 2000-2001 рн зайняли увесь п’єдестал пошани. Золоту медаль здобув Максим Сірик, срібло – Олександр Щербак, бронзу – Олександр Сердюк.

В наймолодшій віковій категорії серед дітей 2004 рн та молодше в груповій гонці перемогли спортсмени харківської КСДЮСШОР «Олімпія»:

1. Валентин Кабашний
2. Максим Дмитрієв
3. Віталій Микитенко

В цій же віковій категорії в індивідуальній гонці на час місця розподілилися наступним чином:

1. Валентин Кабашний (Харків, «Олімпія»)
2. Максим Дмитрієв (Харків, «Олімпія»)
3. Олексій Лацюженко (Харків, «Динамо»)

В груповій кільцевій гонці в категорії серед дітей 2004 року народження та молодше Олексій Лацюженко став першим, Віталій Микитенко другим, а Валентин Кабашний третім.

В змаганнях серед юніорів та чоловіків найкраще себе проявили харків’яни Олександр Мощенський та Сергій Голубкін, які зайняли місця на п’єдесталі пошани в усіх видах програми. Загалом призові місця в віковій категорії юніори та чоловіки розподілилися наступним чином:

- Гонка-крітеріум:

1. Олександр Мощенський (Харків)
2. Сергій Голубкін (Харків)
3. Василь Капущак (Молдова)

- Індівідуальна гонка на час 10 км:

1. Антон Блохін (Харків)
2. Сергій Голубкін (Харків)
3. Олександр Мощенський (Харків)

- Групова кільцева гонка:

1. Олександр Мощенський (Харків)
2. Сергій Голубкін (Харків)
3. Святослав Карнаух (Харків)

Крім того участь в цих змаганнях разом з чоловіками та юніорами взяла єдина представниця велогонщиць Вікторія Бондарь. За відсутністю конкуренції, харків’янка таким чином перемогла в усіх дисциплінах серед юніорок.

Дані змагання стали для спортсменів Харківської області одним з етапів підготовки до Відкритий Кубок України у багатоденній гонці серед чоловіків та жінок та відкритого чемпіонату України у багатоденній гонці серед юнаків та юніорів, які з 7 по 11 травня відбудуться у місті Біла Церква.