Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута відвідав Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат

Ігор Балута відвідав Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута відвідав Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат (Борівський район). Директор закладу Володимир Шерстюк розповів, що в інтернаті є власне підсобне господарство. «Ми забезпечили в минулому році 27 тонн молока, 1,5 тонни свинини, 1,2 тонни яловичини, більше тонни птиці - тримали качок і гусей. Собівартість нашої продукції набагато нижча, ніж якби ми купували в іншого виробника, а якість краща», - зазначив директор.

Також останнім часом було проведено ремонт лазні будинку-інтернату - гроші виділялися з обласного бюджету. У листопаді 2013 року був виграний грант у Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа», на гроші якої була куплена нова пральна машина виробництва Зміївського машинобудівного заводу. Також завдяки депутату Харківської обласної ради Андрія Стронова придбана нова ванна для душової кімнати.

Володимир Шерстюк розповів голові ОДА про поточні проблеми інтернату. Ігор Балута, в свою чергу, пообіцяв посприяти у їх вирішенні.

Довідка. В області функціонують 18 інтернатних установ різних типів: 4 геріатричних пансіонати, 1 пансіонат для ветеранів праці, 3 дитячих будинки-інтернати, 9 психоневрологічних інтернатів, 1 спеціальний будинок-інтернат, в яких певний комплекс соціальних послуг (від медичної допомоги до соціально-трудової реабілітації) отримують близько 3 тис. громадян, з них 165 дітей-інвалідів.

Піско-Радьківський психоневрологічний інтернат  розташований у селі Піски-Радьківські Борівського району. Це соціально-медична установа, де на цей час мешкає 140 чоловіків похилого віку та інвалідів з психічними розладами, які потребують постійного стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.