Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація ветеранів Харківщини повернулася з поїздки в Корсунь-Шевченковскій

Делегація ветеранів Харківщини повернулася з поїздки в Корсунь-Шевченковскій

Ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни Харківщини взяли участь у героїко-патріотичному заході пам'яті, присвяченому сторінкам історії Великої Вітчизняної війни. Протягом двох днів ветерани відвідали місця бойової слави: Букринський і Лютізький плацдарми, музей історії Корсунь-Шевченківської битви, місця поховання жертв фашизму «Бабиного Яру» та історичний музей Великої Вітчизняної війни в Києві, а також взяли участь у Всеукраїнській конференції, присвяченій 70-річчю Корсунь-Шевченківської битви.

Голова Харківського обласного Комітету МУСУВ Петро Конюшенко звернувся до учасників конференції з вітальним словом: «Делегація ветеранів Харкова прибула на святу землю, просочену кров'ю, яка перенесла велику трагедію, де був здійснений масовий героїчний подвиг нашого народу, бійців Червоної Армії в ім'я Великої Перемоги. Ми прибули, щоб вклонитися всім тим, хто не дожив до Дня Перемоги, і сказати ще раз спасибі вам за Ваш Подвиг».

Довідка: Корсунь-Шевченківська операція (також Корсунь-Шевченківська битва, Корсунь-Шевченківський котел, Корсунський котел, Черкаський котел, Черкаське оточення) - наступальна операція військ 1 -го і 2 -го Українських фронтів , проведена 24 січня - 17 лютого 1944 з метою знищення Корсунь- Шевченківської угруповання вермахту. Є частиною стратегічного наступу радянських військ на Правобережній Україні.