Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Павло Шеремета зустрівся з начальниками профільних департаментів та керівниками районів області

Павло Шеремета зустрівся з начальниками профільних департаментів та керівниками районів області

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета побував в Харківській області з робочим візитом, в рамках якого взяв участь у нараді, де були присутні начальники профільних департаментів та керівники районів Харківщини. Перший заступник губернатора Ігор Райнін, кажучи про тенденції економічного стану регіону, підкреслив, що надходження до зведеного бюджету області у порівнянні з першим кварталом минулого року збільшився на дев'ять відсотків і склали більше трьох мільярдів гривень. У березні вдалося зібрати 952 млн. грн податків і зборів, що на 128 млн. грн більше, ніж у березні минулого року. За словами віце-губернатора, в сільському господарстві в цілому організовано пройшла посівна ранніх зернових культур, завершуються посівні роботи пізніх культур. У тваринництві забезпечено збільшення виробництва м'яса на 10 % і молока на 3 %. В цілому в сільськогосподарській галузі, як зазначив Ігор Райнін, темп зростання валової продукції склав 104,4 %. Однак існує ряд проблем, вирішити які просили допомогти міністра всі виступаючі, - це затримка проходження платежів в казначействі.

«Ми маємо достатньо коштів на рахунках місцевих бюджетів, і в той же час маємо певні борги, - акцентував увагу міністра віце-губернатор, - ми хотіли б використовувати наявні ресурси, щоб не мати цих боргів».

 Вимагає фінансових вливань такий знаковий для області об'єкт, як Харківська обласна філармонія, - вважають в обладміністрації. Роботи з реконструкції на стадії завершення, але потрібно сорок мільйонів гривень для їх закінчення.

Для Харкова дуже важливо продовжити і будівництво метро.

«На цьому етапі ми б дуже просили, щоб Кабінет Міністрів ініціював якомога швидше прийняття державних програм будівництва метрополітенів», - підкреслив Райнін.

Ще одна проблема, на яку звернули увагу міністра учасники наради, - зростання цін на паливо. Керівництво області разом з антимонопольним комітетом провели певну роботу і прийшли до висновку: є підстави вважати, що це змова.

Говорили на нараді і про заборгованість по зарплаті. 55% всього боргу припадає на державні підприємства.

Павло Шеремета пообіцяв не залишити без уваги ні одну з названих проблем і сприяти в якнайшвидшому їх вирішенні.

Теги