Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дуже важливе збереження і перезавантаження української економіки. Павло Шеремета

Дуже важливе збереження і перезавантаження української економіки. Павло Шеремета

Про це сьогодні на прес-конференції в Харкові розповів Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. Він підкреслив, що одне з найважливіших завдань, яке стоїть сьогодні перед урядом України - це збереження і перезавантаження економіки. На думку міністра, є дві можливості для цього: експорт та розвиток малого і середнього бізнесу.

«Експорт це проблема зараз, але давайте бачити не тільки проблему, а й можливості, адже насправді вони є. ЄС тимчасово зняв на 95%, а на решту 5% значно зменшив імпортні тарифи на українські товари в одностороннім порядку. Цим потрібно скористатися. Це не легко, вимагає напруженої праці, це ринки, які, чесно кажучи, ми відчуваємо трохи гірше, ніж наші традиційні, там потрібно розмовляти на трохи іншій мові, я маю на увазі мову бізнесу, мову культури. Але якщо ми зможемо за ці півроку просунутися на ці ринки, це означатиме, що жодна країна в світі в майбутньому не зможемо нам диктувати свої умови», - сказав Павло Шеремета.

Говорячи про розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, Міністр підкреслив, що останні роки ця сфера не була розвинена належним чином, і запропонував поглянути на економіку розвинених європейських країн.

«Ось, наприклад, Німеччина. Я був вражений, дізнавшись, що аж ніяк не великі німецькі концерни визначають долі економіки Німеччини, виявляється це малий і середній бізнес. Згідно з даними по США, приплив нових робочих місць дають не великі підприємства, нові робочі місця дає малий і середній бізнес. Великі підприємства по всьому світі скорочуються. І я прошу в Харкові наших колег, наших експортерів з малого та середнього бізнесу, сказати, чим ми можемо їм допомогти, щоб використовувати ту можливість, яка зараз для них відкривається», - зазначив міністр.

Теги