Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина взяла участь у загальноєвропейській акції «Запали свічку»

Харківщина взяла участь у загальноєвропейській акції «Запали свічку»

Сьогодні у Харкові, на місці зведення храму Ікони «Чорнобильський Спас» (район Північна Салтівка) відбулася загальноєвропейська акція «Запали свічку». Участь у ній взяли представники чорнобильських громадських організацій області. Ця акція відбулася на Харківщині втретє. «Ми зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять чорнобильців, які пішли з життя. Більш 19,5 тис. харків'ян брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні в живих залишилися трохи більше 13 тис. осіб», - зазначив голова Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Губарєв.

За його словами, загальноєвропейська акція «Запали свічку» вперше була ініційована в 2009 році у Великобританії. Тоді в ній брали участь всього лише 9 міст. Цього року в акції беруть участі міста від Уралу і до Західного узбережжя Великобританії: 143 міста з 12 країн Європи.

«Акція замислювалася як нагадування про те, наскільки небезпечна ядерна енергія, і для вшанування пам’яті про людей, які пішли за ці роки з життя, рятуючи не тільки Україну, країни колишнього Радянського Союзу, а й Європу і весь світ», - підкреслив Анатолій Губарєв.