Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський авіазавод планує в червні погасити заборгованість із зарплати

Харківський авіазавод планує в червні погасити заборгованість із зарплати

Сьогодні під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністраціі Юрія Георгієвського відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У ході засідання було розглянуто стан роботи підприємств-боржників щодо погашення боргів із зарплати. За дорученням голови ХОДА Ігоря Балути на комісії були заслухані особливо великі підприємства-боржники: Харківське державне авіаційне підприємство та ДП «Завод ім. Малишева» (станом на 1 квітня заборгованість становила 29,4 млн.грн. та 6,59 млн.грн. відповідно).

Як повідомив в ході засідання заступник генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Олександр Дагаєв, до червня підприємство планує відвантажити в Казахстан літак. Виручені кошти дозволять погасити заборгованість із зарплати. «Якщо все пройде успішно, в червні борг із зарплати буде ліквідовано», - підкреслив Олександр Дагаєв.

З метою стабілізації фінансово-економічної ситуації на підприємствах оборонно-промислового комплексу, в тому числі ДП «Завод ім. Малишева», обласною державною адміністрацією направлено відповідний лист до Кабінету Міністрів України . Також ДП «Завод ім. Малишева» комісією рекомендовано оновити графік погашення заборгованості із заробітної плати.

Керівникам інших підприємств-боржників рекомендовано вжити всі можливі заходи для ліквідації боргів по зарплаті.