Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартував чемпіонат України з плавання

У Харкові стартував чемпіонат України з плавання

23 квітня в харківському басейні ОУСЦ «Акварена» стартував чемпіонат України з плавання та чемпіонат України з плавання серед молоді. Участь в змаганнях візьме 505 спортсменів з 14 областей України та міста Києва. Харків та Харківську область представляє 88 плавців. На урочистій церемонії відкриття чемпіонату взяли участь заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергій Христоєв та президент федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Сергій Христоєв від імені директора Департаменту у справах молоді та спорту Дмитра Перепелці привітав учасників змагань та побажав показати свої найкращі результати та достойно представити Україну на чемпіонаті Європи.

За підсумками першого дня змагань на рахунку харківських плавців три медалі. Валерія Тімченко завоювала золото на дистанції 800 метрів вільним стилем та виконала норматив на юніорський чемпіонат Європи. Анастасія Малявина завоювала срібло на дистанції 50 метрів брасом та виконала норматив на дорослий чемпіонат Європи. Ксенія Скрипель завоювала срібло на дистанції 800 метрів вільним стилем серед дорослих. 

По закінченню чемпіонату України будуть відібрані дві збірні команди з плавання, які представлятимуть країну на дорослому чемпіонаті Європи 13-24 серпня у Берліні та чемпіонаті Європи серед юніорів 9-13 липня у Нідерландах.

Теги