Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богдан Бондаренко став найкращим спортсменом України у 2013 році

Богдан Бондаренко став найкращим спортсменом України у 2013 році

23 квітня 2014 року на НСК «Олімпійський» в рамках VIII Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанували видатні досягнення вітчизняних спортсменів за підсумками минулого року. Своєрідний спортивний український «Оскар» спортсмени отримали в 13 номінаціях, переможців в яких визначила Українська Академія спорту, до якої увійшли легендарні спортсмени, що вже завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.

За підсумками голосування харків’яни були визнані переможцями у двох номінаціях. «Найкращим спортсменом 2013 року» став чемпіон світу зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко, який також в минулому році виграв «Діамантову лігу», та став найкращим легкоатлетом Європи.

Перемогу в номінації «Повернення року» здобув чемпіон світу та бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби харків’янин Ібрагім Алдатов.

В свою чергу, найкращою спортсменкою року стала чемпіонка світу, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу з біатлону Олена Підгрушна з Тернополя, а перемогу в номінації «Герой українського спорту», в якій голосували усією Україною на сайті НОК, отримала чемпіонка світу та Європи з фехтування на шаблях в індивідуальній першості, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній першості Ольга Харлан з Миколаєва. В свою чергу її особистий тренер, тренер жіночої збірної з фехтування на шаблях Артем Скороход визнаний найкращим тренером року.

Переможці в усіх номінаціях премії «Герої спортивного року» отримали ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від спонсорів. Найкращому спортсмену, спортсменці та переможцю у номінації «Герой українського спорту» були вручені автомобілі. Крім того ця трійка та найкращий тренер року отримали премію в 50 тисяч гривен від НОК України.