Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 2015 року в сільське господарство області планується залучити до 58 млн. доларів інвестицій

До 2015 року в сільське господарство області планується залучити до 58 млн. доларів інвестицій

Нараду з питань поновлення «Комплексної програми інвестиційно-інноваційного розвитку агропромислового комплексу та земельної реформи Харківської області на період до 2020 року» провів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. З часу прийняття Програми відбулися значні зміни в економічних, ринкових і цінових взаєминах між виробниками та переробниками сільгосппродукції та їх суміжниками, - вважають учасники наради, - тому для нашої області більш актуально перепрофілювання сировинного сільського господарства на високорозвинене агропромислове виробництво, яке забезпечить потреби всієї України і Харківської області, зокрема, і буде інтегровано в міжнародну економіку з урахуванням європейських стандартів.

Перспективні напрямки розвитку АПК регіону - розвиток тваринництва, в першу чергу молочного і м'ясного, і птахівництва. Причому, вважають фахівці, як ніколи актуальні агротехнології, спрямовані на зменшення собівартості продукції.

Комплексна програма передбачає до 2015 року залучити в сільське господарство області інвестицій до 58 млн. доларів США. При цьому виробництво м'яса у розрахунку на одного жителя регіону має збільшитися в 2,2 рази, розповів директор Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік, заслужений діяч науки і техніки України Віктор Кириченко.