Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації в Харкові

Ігор Райнін зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації в Харкові

Сьогодні перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся з представниками Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) у Харкові. Асоціацію представляли голова Координаційної ради Харківського офісу Асоціації, директор ТОВ «Аксіома» Ігор Сбітнєв та регіональний менеджер Ірина Коновалова. Від обладміністрації були присутні також директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Віктор Коваленко та директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Юлія Світлична. Метою зустрічі було знайомство представників ЄБА з керівництвом області, обговорення стратегічних напрямів регіонального розвитку та покращення бізнес-клімату.

Під час зустрічі було обговорено перспективи співпраці облдержадміністрації з підприємствами-членами ЄБА в умовах євроінтеграційних прагнень України. Ігор Райнін наголосив, що існує необхідність швидкої переорієнтації та адаптації вітчизняного виробництва до стандартів ЕС. З метою залучення іноземних інвестицій та пошуку нових ринків збуту планується створення робочої групи із захисту прав інвесторів в Харківській області до складу якої будуть залучені представники іноземних та вітчизняних компаній, банківських установ та членів ЄБА.

«Ми готові повністю співпрацювати з організаціями, які дійсно здатні і готові допомагати розвитку бізнесу», - сказав Ігор Райнін.

Зі свого боку, Ігор Сбітнєв висловив подяку за конструктивний діалог та оптимальне висвітлення проблемних питань. «Питання, що обговорювались, і нове бачення стратегії розвитку регіону, я впевнений, нададуть новий імпульс задля створення позитивного інвестиційного та бізнес-клімату в Харківській області», - підкреслив Ігор Сбітнєв.

Представники ЄБА висловили готовність всіляко співпрацювати з владою, оскільки лише спільна робота бізнесу та владних структур може дати значимі результати.

Довідка. Європейська Бізнес Асоціація - неурядова організація, що об'єднує понад 950 міжнародних, європейських і українських компаній, які працюють в Україні. Організація була створена в 1999 р. з ініціативи Європейської Комісії, зацікавленої в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх відносин Україна - ЄС. Харківський офіс Асоціації створено в березні 2004 р. з ініціативи компаній, що працюють в Харківському регіоні. Офіс підтримує відносини з Харківською облдержадміністрацією, Харківськими обласною та міською радами, територіальними представництвами органів виконавчої влади в області, Харківської торгово-промисловою палатою та іноземними представництвами в регіоні.

Теги