Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рада ректорів Харківщини звертається до співвітчизників із закликом про єднання

Рада ректорів Харківщини звертається до співвітчизників із закликом про єднання

18 квітня 2014 року в стінах Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківської області. Під час засідання було прийняте звернення з приводу подій, що відбуваються в державі. Учасники обговорили позицію освітянської спільноти Харківської області стосовно політичної ситуації та закликали колег із інших областей України, науково-педагогічну й студентську спільноту, представників політичних і громадських організацій, українську та міжнародну громадськість до єднання зусиль заради мирного вирішення складної поточної ситуації.

У зверненні Рада ректорів закликає кожного громадянина України, хто бажає спокою і миру навколо себе та в своїй душі, взяти участь у мирному й відкритому діалозі заради вирішення конфліктів, які точаться сьогодні у соціально-політичному середовищі. Оскільки тільки взаємна повага та бажання порозумітися, бути почутим є шляхом подолання конфліктів

«Ми засуджуємо будь-які дії, спрямовані на розкол держави. Закликаємо українську й світову спільноту підтримати прагнення України зберегти єдність, продовжити її поступ як незалежної, вільної, демократичної країни, не допустити військового протистояння, що може призвести до повторення гірких уроків світових воєн і міжнаціональних конфліктів, до втрати найціннішого – людського життя», — йдеться у тексті звернення. Звернення було прийнято одностайно і направлено до Спілки ректорів України, всіх регіональних рад ректорів, засобів масової інформації.