Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Регіональному координаційному центрі при ХОДА переселенці з Криму отримують консультацію з усіх соціальних питань

У Регіональному координаційному центрі при ХОДА переселенці з Криму отримують консультацію з усіх соціальних питань

Про це сьогодні в ході експертної зустрічі для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему «Основні заходи соціальної політики щодо забезпечення соціального захисту та підтримки громадян АР Крим та м. Севастополя, що переселилися в інші регіони України» сказав заступник Міністра соціальної політики України Віктор Іванкевич.

Він зазначив, що оскільки зараз вже зрозуміло, що людські потоки переселенців з Криму будуть рости, потрібно максимально активізувати роботу, спрямовану на допомогу людям.

«Сьогодні ми маємо результати організації цієї роботи по всій Україні. Працює гаряча лінія, опрацьовані механізми надання соціальних послуг та допомоги по лінії міністерства соціальної політики та управління соцзахисту населення. Хочу відзначити, що кожне третє звернення до нас стосується питань переселення і облаштування житла, кожне шосте - питань соціального захисту. Серед 1315 переселенців з Криму багато пенсіонерів, всі вони вже отримали пенсії за березень, а деякі і за квітень», - сказав заступник Міністра соціальної політики.

Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, розповідаючи про роботу, що проводиться з переселенцями, підкреслила, що ще минулого місяця в Харківській області за ініціативи Міністерства соціальної політики України був створений Регіональний координаційний центр, який очолив губернатор Харківської області Ігор Балута.

«Громадяни, які звертаються до нас, отримують повну консультацію по всіх соціальних питаннях. Вже призначені допомоги сім'ям, надається медична допомога та допомога в працевлаштуванні, в органах міграційної служби пройшли реєстрацію, в тому числі і тимчасову на сьогодні близько 70 людин. Звернулися до нас близько 200 людей, всі вони, як правило, мають родичів на території Харківської області», - сказала Тетяна Бабенко.

Теги