Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на Харківщині відбулось1037 продовольчих ярмарків

З початку року на Харківщині відбулось1037 продовольчих ярмарків

За перший квартал 2014 року у Харкові та в районах області проведено 1037 продовольчих ярмарків, на яких реалізовано продукції на суму 113 млн. грн. Про це повідомила заступник директора Департаменту АПР Олена Крамська. Вона зазначила, що ярмаркова торгівля за участю підприємств харчової та переробної промисловості, фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств у містах обласного і районного значення, селищах проводиться щомісяця.

"Минулого року у Харківській області пройшло 3476 сільськогосподарських ярмарків, на яких було реалізовано продукції на суму 224,357 млн. грн. Цього року лише за три місяці у області пройшло вже 1037 продовольчих ярмарків. Ярмаркова діяльність корисна як для сільгосптоваровиробників, так і для покупців, бо вона виключає посередників, сприяє стабілізації цін та дозволяє придбати продукцію дешевше, ніж вона коштує у середньому по області, – підкреслила Олена Крамська.

Довідка. За інформацією Мінагрополітики, у 2013 році українці відвідали майже 77 тисяч продовольчих ярмарків. Сільгоспвиробники реалізували на них 909 тис. тонн продукції на суму понад 8,4 мільярда гривень.