Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посівна кампанія має бути проведена вчасно і на належному рівні

Посівна кампанія має бути проведена вчасно і на належному рівні

Сьогодні на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка відбулася нарада з питання вироблення алгоритму взаємодії органів виконавчої влади з сільськогосподарськими товаровиробниками області щодо темпів і якості проведення весняних польових робіт, догляду за посівами озимих культур. В нараді взяли участь керівники профільних управлінь Харківської ОДА, райдержадміністрацій, освітніх та наукових установ області, сільгоспгосподарств.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, фактично завершено посів ранніх зернових у всіх районах області. Згідно попереднього плану на 57 тис. га зменшена площа соняшнику, недосів по раннім зерновим становить 39 тис га, по озимим - 56 тис га.

Частково недосів ранніх зернових перекривається іншими зерновими культурами, але загальна площа зернової групи цього року все ж на 28 тис. га менше ніж у минулому році. Як варіант вирішення цієї проблеми, запропоновано висіяти по області 390 тис. га зернової кукурудзи.

Також задля проведення посівної кампанії вчасно і на належному рівні має бути налагоджено тісний двосторонній контакт між РДА і їх управліннями і сільськогосподарськими підприємствами всіх форм власності.